Ben jij gemotiveerd om met je klachten aan de slag te gaan en vind je het geen probleem om hiervoor aanpassingen te doen in je voeding of leefstijl? Dan ben je bij mij aan het goede adres.

De puzzel leggen

Om de oorzaak van je klachten te achterhalen is het belangrijk om tijd te besteden aan het krijgen van een zo goed en compleet mogelijk beeld. Voor het intakegesprek ontvang je een aantal formulieren die je voorafgaand hieraan invult. Tijdens de intake nemen we die door en stemmen samen af welk aanvullend onderzoek nodig is. Meestal is dit een darmmicrobioomtest omdat dit vaak een goede indicatie geeft van waar het probleem zit. Het kan zijn dat hieruit blijkt dat er nog een test nodig is, bijvoorbeeld wanneer er aanwijzingen zijn voor voedselintoleranties.

Het plaatje compleet

Hebben we het plaatje compleet? Dan bespreken we samen in een consult de uitslagen en wat een mogelijke aanpak kan zijn. Hierna ga ik aan de slag met het opstellen van een voedingsplan. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met wat voor jou werkt. Dit voedingsplan wordt eventueel ondersteunt met aanvullende suppletie die nodig is om jouw klachten aan te pakken.

Aan de slag

Na 6 tot 8 weken kijken we samen hoe het gaat en of het nodig is om aanpassingen te doen in voeding of suppletie. Misschien kan bepaalde voeding die tijdelijk uit het voedingspatroon is gehaald weer voorzichtig worden toegevoegd of heb je last van bepaalde suppletie. Zo houden we steeds stap voor stap een vinger aan de pols in het verbeteren van jouw gezondheid.

Iedereen is verschillend en elke klacht is verschillend dus er is altijd sprake van maatwerk. Hoe lang een behandeling duurt en hoe deze verloopt is dan ook nooit hetzelfde. Over het algemeen geldt; hoe langer de klacht bestaat hoe langer het duurt om deze te verhelpen.