Ik ben opgeleid als orthomoleculair therapeut. Systeemdenken en maatwerk zijn twee dingen die in mijn praktijk voorop staan. Ons lichaam is een vernuftig werkende fabriek en brengt als mooi samenwerkend geheel elke dag talloze biochemische processen tot stand. Ik behandel daarom niet een klacht maar ga samen met mijn cliënt op zoek naar de oorzaak ervan in de onderliggende systemen. Omdat niemand hetzelfde is en elk lichaam anders werkt is behandelen voor mij maatwerk. Waar iets voor de één wel werkt geldt hetzelfde niet automatisch voor een ander.

Om deze twee principes toe te kunnen passen maakte ik me na mijn orthomoleculaire opleiding een aantal complementaire therapieën eigen. In een darmmicrobioom huist vaak een schat aan informatie om de oorzaak van klachten boven water te krijgen. Ook leerde ik welke voeding bijdraagt aan een betere gezondheid gebaseerd op de Ayurveda. Deze oude Indiase geneeskunde gaat ervan uit dat ieder mens verschillend is en dat je onevenwichtigheden in je gezondheid kunt herstellen door rekening te houden met wat bij jou past. Naast orthomoleculair therapeut ben ik ook darmconsulent en voedingsadviseur.

Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de communicatie ontvouwde zich het pad naar het starten van een eigen praktijk. Tijdens mijn orthomoleculaire opleiding startte ik met het helpen van mensen bij hun klachten. In de loop van de tijd kwamen hier steeds meer mensen bij en mondde iets wat ik puur vanuit interesse begonnen was uit in iets waar ik mijn vak van maakte.

Ik werk samen met praktijk huisarts integraal en maak onderdeel uit van het redactieteam van Natuurdiètisten.